ysven

Alla inlägg under juni 2008

Av Yvonne - 10 juni 2008 21:39

Jag och kattorna hemma. E sitter i skogen i en maskin och vaktar eld och lyssnar på fotboll.

Fru V var hit och lånade lite kläder till  Fredag då hon ska studentfira sitt barnbarn.

Har slötittat på tv och slagit mygg.

I morgon ska jag på massage.

Blomkålssoppa är gott...tack för tipset Lisa....det ska jag göra i morgon.

    







Av Yvonne - 9 juni 2008 20:37

..blåsigt, men..inte kallt precis. Kom lite regn nyss. Skyndade mej att laga middag när jag kom hem. Blev lite sent för jag var till frissan. Nå, middagen blev klar, men ingen karl kom hem...nähädå han blev kvar nån timme till för att hjälpa till med nåt där i skogen. Vi får väl äta uppvärmd middag framemot 21-tiden. Så medan jag väntat har jag matat hundar, plockat in tvätt, dragit in vattenslangen (lär ju inte behövas den här veckan), plockat rabarber till M på jobbet (kan inte ta reda på allt), kollat vädret på tv, kollat bloggar och mail, osv. I morgon ska han jobba natt, hoppas det blir regn snart så det blir slut på brandvaktsjobbet.

Jag måste nog sätta mej och fundera ut lite veckomatsedlar nu igen, det är så bekvämt när man vet vad man ska ha till middag. frukost å lunch är inga problem, för det blir just inget sånt..ev. på helgen blir det nåt mittemellan.

Igår åt vi nån slags lunch bestående av stekt bacon, ägg, och rosévin, de´ni. Näe, nu får jag nog värma upp middan.

Av Yvonne - 8 juni 2008 09:39

I går morse åkte vi till Ånge för att hämta däck till E:s Golf. Jag plockade en bukett vita syrener hos F & CH. Jag vill ha såna själv, måste köpa!!!!

Lämpligt väder i alla fall, vi kunde klippa gräs och röja...så det blir fint till midsommar. Putsa fönster kan jag nog också göra snart, det är inte så mycket pollen nu. Ifjol blev fönstren alldeles gula sen jag putsat dom.

OCH, (kors i taket), vi var ut å gick med hundarna på kvällen!!!! I och för sig så har det varit för varmt förut, men i alla fall. Dom blev glada för att få komma ut, men nöjda och törstiga sedan, till och med Hjalle som inte brukar vilja gå in i buren om han har fått gå för lite. Då hoppar han upp och håller fast mej  runt midjan (ha ha, om man hade nån..) å vägrar släppa...måste ha hjälp att komma loss.

Sedan satt vi för oss själva på altanen och spelade skivor och drack vin å öl till klockan 00 ca, ja, vissa sov nog där ute..hihi.

Idag ska vi inte åka nånstans. Det blir mera gräsklippning och bilvård, så det är bara att sätta igång...............

Av Yvonne - 6 juni 2008 21:40

..och bilåkande. Men vi ville ju inte missa 2-åringens Dag. Så vi åkte ju ner dårå på förmiddagen, fullt hus ett tag. Sedan skjutsade vi hem Mollan och åkte och handlade lite. Hemma hade det hunnit bli hett bra nog, både inne och ute. Vi orkade bara sitta i en varsin stol och svalka oss med öl och cider....köpt på ica!!!

Grillade kycklingfilé till middag, (svalare på baksidan som tur var), och till det hade vi köpt potatissallad, en ny mager lyxvariant som faktiskt var god. Annars tycker jag inte om köpt pot.sallad, kletigt. Sen satt vi igen....och SEN, jordgubbar å grädde  ...godis! Åsså kaffe å bullar. MÄTT!!!!!!

Nu har det blivit bra mycket svalare, riktigt skönt.  Sååååå...HaDe´







Av Yvonne - 6 juni 2008 07:22

....vi kommer snart med presenter. Det är VAAARMT, så inih*£#$....man kan inte ens sova på vinden utan att svettas. Öppnar fönster..???? MYGG!!!!! Just nu (7,27) är det skapligt ute, bara 19,0. Jag har öppnat alla dörrar ut så det får dra igenom för inne var det +25. MEN, då kommer ju MYGGEN in. 

Igår köpte jag lite plant, och satte dem på plats senare på kvällen (knott,knott, i skuggan). Och så körde vi vattenspridaren på landen, och på hundarna!!! Så var R hit och hjälpte Herr E att plocka ner skåpet från vinden som vi ska ha med till folket idag. Så det dröjer inte så länge tills vi åker...barna ska få bada hela dagen!!!!     







Av Yvonne - 3 juni 2008 21:45

 ...men jag höll mej inne med mina tårtor, 9 st den här veckan.

På väg hem handlade jag presenter till två-åringen. Och lite mat. Snabbmiddag idag med, kalvsylta. Och E for till skogs för att vandra bland glödande myrstackar i natt också. Samma i morgon som det lät, men sen skulle dom få vara lediga över helgen. Då får andra ta över. Då blir det till att fixa bil till E så han har nåt att åka på jobb med.    







Av Yvonne - 2 juni 2008 21:52

Idag har jag fått en ny framruta på bilen. Tvunget till besiktningen.

Det är en lite kortare vecka...skönt. Och som tur är i värmen så jobbar jag inne i köket...smörgåstårtor, ibland är dom bra. Jo, och så kortdag på Torsdag!!

I natt är E brandvakt på Skånbranden. Han ringde nyss, och där var det ganska lugnt..hade släckt några brasor bara. Men Hasselabranden syntes väl därifrån, att där är det fullt ös än. Så imorgonbitti kommer han hem med bilen tills jag ska åka halv sex..det stämmer inte med mina och R,s tider den här veckan heller. Jag har öppnat ett fönster på vinden och bäddat en av sängarna där, och där tänker jag sova inatt..svalt å skönt.   kanske dax att läga sej.......  







Av Yvonne - 1 juni 2008 21:21

Jo, igår morse var det inte speciellt varmt, men det blev bättre på em. vi gjorde inte så mycket till att börja med. Åkte upp till CH på berget för att titta på grävningen av tomten. Dom hade lyckats gräva av en elkabel...sådärja. Sedan när vi satt å slöa på altan blev E utkallad på brandsläckning i skogen. Jaha..och vi som bjudit CH på grillning!!!  I alla fall blev jag handlingsförlamad...nåja sitta å läsa kan man väl. Fick besök av mor å far. Sedan ringde E och sa att han skulle inte bli sen, så jag gjorde klar grillen. Då ringer Ch och undrar om det blev nån mat. Det blev det. Och kul hade vi.

Idag...blev det HETT!! Och vi har åkt bil och hälsat på ALLA barn å barnbarn. hur man nu kan göra sånt hetaste dan på hela veckan!! Men i alla fall blev det så...en del fyllde ju år och andra hade gjort det. Sen grillade vi hamburgare till middag och nu tänker jag inte göra så mycket mer. Bild på H;s födelsedagstårta..by MS. Tjoho å godnight.

P.S Lisa, tyget var perfekt, du hade prickat in färgerna som finns i gardinen.


Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2008 >>>

Klocka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards