Direktlänk till inlägg 27 januari 2011
Till 4-6 personer
3 medelstora ägg
2 msk vatten
2 msk olja
½ tsk salt
2½ dl durumvetemjöl (150 g)
2½ dl vetemjöl (150 g)
Lägg alla ingredienser i matberedaren. Kör ihop till en deg.
ELLER:
Rör ihop ägg, vatten, olja i en skål. Tillsätt salt och det mesta av mjölet. Knåda degen på mjölat bakbord ca 10 minuter.
Låt den färdiga degen vila i plastpåse i kylen ½-1 tim.
Dela degen i 4 delar. Kavla ut dem tunt på mjölat bakbord.
Mjöla och rulla ihop varje degbit till en rulltårta. Skär dem i smala strimlor, till långa snören.
Låt pastan torka på en ren handduk ca 15 minuter.
Eller använd en pastamaskin..( som jag gjorde )....ska naturligtvis torka även då ;-)
Lägg pastan i rikligt med lättsaltat kokande vatten. Koka i 3 - 5 minuter beroende på tjocklek.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 | 4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 | |||
10 |
11 |
12 |
13 | 14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 | |||
24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 |
|||
31 |
|||||||||
|