Direktlänk till inlägg 26 januari 2011
200 g smör
1l mjölk
1l vatten
75-100g jäst
2-3 dl sirap
2-4 msk malda pomeransskal ( om man vill )
Rågsikt, eller hälften rågsikt hälften vetemjöl special, eller det man har hemma.
Baka ut i vetemjöl.
Jäs degen ca 30 min. Kavla ut kakor ca ½ cm tjocka med kruskavel, nagga. Jäs kakorna ca 30 min. Grädda i 250/300 gr. Sätt in två plåtar i ugnen, en högt upp och en längst ner. Lägg in en kaka längst ner i ca 1-2 minuter. flytta upp den och lägg en ny på nedre plåten. Fortsätt så. Passa noga så kakorna inte blir för mörka. Låt svalna under dukar.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 | 4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 | |||
10 |
11 |
12 |
13 | 14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 | |||
24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 |
|||
31 |
|||||||||
|