Direktlänk till inlägg 25 januari 2011
I dag har jag varit ledig. Sovmorgon, lite frukost på nybakat bröd från "koka ihop". Sedan åka ner till Emelie och få en liten annan frisyr. Eilert kom ner senare(två bilar, haha vilken lyx) och vi åkte till Anders och Karin och fikade. Hemma igen så tog jag mina stavar och gick en tur. Sedan blev det..........
SEMMELBAKNING.
Till 12 Semlor. ( gör dubbelt)
25 g jäst
75 g smör
2½ dl mjölk
1 dl strösocker
1 tsk stött kardemumma ( ett måste !)
2 krm salt
ca 7 dl vetemjöl (420 g)
Pensling : ägg
Fyllning:
150 g mandelmassa
2 msk grädde + 2 dl vispgrädde
Garnering:
Florsocker.
Jäs deg i bunken 40 minuter.
Dela degen på bakbordet i 12 bitar. Forma till släta bullar och lägg på plåt att jäsa i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg.
Grädda i 225 grader ca 12 minuter.
Blanda lite inkråm, mandelmassa och grädde. Fyll bullarna och toppa med vispad grädde, lock och florsocker.
Tar för givet att ni vet hur man gör en deg...så det orkade jag inte skriva.....
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 | 4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 | |||
10 |
11 |
12 |
13 | 14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 | |||
24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 |
|||
31 |
|||||||||
|