Direktlänk till inlägg 13 januari 2011
Mor Lydias Limpor
6 dl mjölk
75 g jäst
2 msk margarin
1½ dl ljus sirap
800 g rågsikt
3/4 msk salt
2 bitar pomeransskal
300 g vetemjöl
Rör ut jästen i lite av den kalla mjölken
Smält fettet, tillsätt resten av mjölken samt sirap och ljumma till 37 gr.
Koka pomerasskalen mjuka, skär bort det vita och hacka det gula samt blanda det med degspadet, jästen, saltet och rågsikten.
Arbeta degen kraftigt och tillsätt slutligen det mesta av vetemjölet till en fast deg.
Jäs 40 min.
Knåda degen och dela i tre delar och forma limpor och lägg i långpanna.
Jäs 40 min under duk.
Värm ugnen till 175 gr, Grädda limporna på första falsen i 30-40 min.
Ta ut och pensla med smält smör och låt kallna under duk.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 | 4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 | |||
10 |
11 |
12 |
13 | 14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 | |||
24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 |
|||
31 |
|||||||||
|